EHBO Deventer genomineerd voor vrijwilligersprijs


vrijwilligersprijsDe Koninklijke EHBO-vereniging afdeling Deventer is genomineerd voor de vrijwilligersprijs 2018 in de categorie Zorgzame Organisatie.

Op 23 november aanstaande zullen de winnaars in de verschillende categorie├źn bekend worden gemaakt.
De avond begint om 20.00 uur in de Deventer Schouwburg.

Natuurlijk moesten er gegevens over onze vereniging worden aangeleverd. Zie hieronder.

Beschrijving van de werkzaamheden van onze vereniging:
Wij leiden mensen op tot zelfredzame en bekwame EHBO'ers. Wij bieden zowel lessen aan voor eerste hulp bij ongevallen met volwassenen als bij kinderen. Binnen de vereiging hebben wij een evenementengroep. Dit is een enthousiaste groep vrijwilligers die zich inzet tijdens evenementen. Deze groep is vooral werkzaam binnen de gemeente Deventer, maar ook daarbuiten. Voorbeelden van evenementen waar wij komen zijn:
- Den Haag Challenge Cup van de KNSB
- Voetbal, gymnastiek, jeugdkampen, IJsselcup op de Deventer IJsbaan
- begeleiding tijdens het bezoek van de Canadeze Veteranen
- Deventer op Stelten, Boekenmarkt, Dickens Festijn
- Muziekfestijn op de Brink

Belang van de inzet van vrijwiliigers:
De aanwezigheid van EHBO'ers is noodzakelijk voor het goed en veilig verlopen van evenementenn. Dit geeft ook een veilig gevoel aan de bezoekers van de evenementen. Ook de sporters geeft het een gerust gevoel dat er EHBO aanwezig is en dat er bij ongevallen direct geholpen kan worden.

Voorbeeldfunctie voor vrijwilligerswerk in de sector:
De EHBO'er heeft altijd een voorbeeldfunctie als hij in dienst is. Door de opvallende gele kleiding wordt hij snel gezien en is ook vaak een 'vraagbaak' bij evenementen. Tijdens evenementen werken we veel samen met andere organisaties, zoals de VVV, beveiliging, verkeersregelaars, politie, ambulancedienst, e.d.

Lokaal belang:
Het is zeer zeker van lokaal belang dat er EHBO-hulp is bij evementen. Door de inzet van vrijwillige EHBO' ers kunnen niet alleen de grote evenementen, maar ook kleinere evenementen van bijv. de sportverenigingen en sociaal cultureel werk in de regio veilig verlopen.

Maatschappelijk belang:
Het is belangrijk dat er zo veel mogelijk mensen zijn die weten wat zij moeten doen bij ongevallen. Daarom is het hoofddoel van de EHBO-vereniging om jaarlijks zoveel mogelijk mensen op te leiden tot bekwame EHBO'ers. Dit draagt bij aan de veiligheid binnen de maatschappij. Ook is er een maatschappelijke functie voor onze EHBO'ers die aanwezig zijn bij evenementen. Zij hebben een voorbeeldfunctie, zorgen voor een veilig gevoel en weten hoe te handelen in ongevalssituaties.

Vernieuwende activiteiten:
Wij bieden naast de reguliere (herhalings)lessen ook trainingen aan voor eerste hulp bij ongevallen met kinderen. Voor onze vrijwilligers van de evenementengroep hebben wij agressietrainingen, praktijkoefeningen en EHBDD (eerste hulp bij drank en drugs).

Bijzondere inhoud van de activiteit(en):
Binnen de agressietrainingen, praktijkoefeningen en EHBDD-training is er veel ruimte voor rollenspellen. Echte situaties worden nagebootst waardoor de EHBO'ers goed voorbereid zijn op hun taak. Deze trainingen en oefeningen worden vaak aangeboden in samenwerking met de brandweer of politie.

Bijzonderheden:
Wij hebben een heel hecht en serieus team van vrijwilligers die zich belangeloos inzet voor zijn of haar medemens.

Aanvullingen:
Zonder EHBO geen evenementen

Aankomende evenementen

Geen evenementen

Prikbord

Beste leden, a.s. woensdag 17 maart 2021 is de ALV. Deze wordt ook weer online gehouden ivm Covid-19. De agenda, stukken en Teams link zijn te vinden in de nieuwsbrief die 3 maart is uitgegaan.

Als u nog vragen heeft kunt u contact met het bestuur opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mvg
Het Bestuur

Adres

Koninklijke Nederlandse vereniging EHBO afd. Deventer
Enkstraat 60, 7413 TR Deventer
Postbus 146 / 7400 AC
Meer contact gegevens..