Praktijkles evenementengroep

P1020656 2Woensdag 14 januari was het dan eindelijk zo ver. Een maand eerder kon het helaas niet door gaan omdat Rob Lubberts helaas op het laatste moment door ziekte af moest zeggen. De herhalingslessen van de evenementengroep zijn vaak afgestemd op de evenementen die komen of op nog komen gaan. Zo ook voor deze herhalingsles.

P1020660 2Voor deze les stond transport op de planning en dan moet dat natuurlijk ook gebeuren. Alleen verloopt dat binnen deze groep op een wat andere manier. Voor de evenementengroep is het mogelijk gemaakt om deze les te houden op de ijsbaan De Scheg. Dit mede omdat hier vrij veel EBO-diensten worden gedraaid tijdens wedstrijden.

En dan is een gladde ijsbaan een goede omgeving om te oefenen met diverse soorten van transport. Zo is deze avond geoefend in verplaatsing met:
- Dekenrol
- Schepbrancard
- Schepbrandcard in combinatie met ambulance brandcard
- Evacuatiestoel

P1020671 2Al met al oefeningen die direct bij de evenementen liggen en niet binnen ons eigen gebouw geoefend kunnen worden. Zeker omdat wij als vereniging niet beschikken over een eigen ijsbaan. Goed geoefend is er zeker, maar in de toekomst zullen een aantal basis EHBO-zaken zeker nog herhaald moeten worden.

P1020684 2Zoals de foto's laten zien, was de opkomst erg groot en niet alleen van de mensen die al dienst doen op de ijsbaan. Wel zijn een aantal collega EHBO-ers er van overtuigd dat ook een koude ijsbaan een leuke plek is om eens een dienst te doen. Zij zullen de komende tijd verder ingewerkt worden door de wat meer ervaren ijsbaangangers. Al met al een erg geslaagde herhalingsles die dan ook langer duurde dan eigenlijk de bedoeling was, maar waar veel geleerd is. En daarom zeker voor herhaling vatbaar.

 Wim Kraayenzank

Aankomende evenementen

Geen evenementen

Prikbord

De Basisopleiding tot EHBO-er wordt bij onze vereniging door gediplomeerde docenten van Het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad gegeven.

Afhankelijk van het aantal aanmedlingen voor een basisopleiding EHBO wordt er dit jaar een basisopleiding verzorgd.

Lees meer...

Adres

Koninklijke Nederlandse vereniging EHBO afd. Deventer
Enkstraat 60, 7413 TR Deventer
Postbus 146 / 7400 AC
Meer contact gegevens..