Toezicht houden essentieel om verdrinking te voorkomen

kindtewater135In 2012 verdronken 8 kinderen onder de 5 jaar. Bij nog eens 54 liep het net goed af, zij werden na een bijna-verdrinking opgenomen in het ziekenhuis.
Verdrinking kent de meeste dodelijke slachtoffers van alle ongevallen bij kinderen van 0-4 jaar. Vanaf midden jaren ’90 liep het aantal verdrinkingen fors terug, maar sinds 2009 lijkt er een kentering te zijn. 

Bij het voorkomen van verdrinking is toezicht houden essentieel. “Ouders verwachten dat hun kind alarm slaat als hij of zij in het water valt of als er iets misgaat, maar dat is niet zo: een verdrinking gebeurt snel en stil. Binnen een tel verdwijnt een kind onder water. Daarom is het belangrijk dat ouders extra alert zijn in de buurt van water, focussen op hun kind en zich niet laten afleiden. Dus hou je smartphone in je tas en je boek ook” aldus Ilja van Alten van VeiligheidNL.

Tips van VeiligheidNL:
•Zorg dat je je kind altijd kan zien 
•Blijf bij kleine kinderen (<3 jaar) zo dichtbij dat je ze kan aanraken 
•Maak duidelijke afspraken over wie toezicht houdt 
•Zorg dat je kind zwembandjes om heeft (als het nog niet kan zwemmen) en op de boot een reddingsvest 
•Doe je kind op zwemles en ga voor minimaal diploma A en B

Lees verder op de website van VeiligheidNL.

Handige tips

Prikbord

Beste leden, a.s. woensdag 17 maart 2021 is de ALV. Deze wordt ook weer online gehouden ivm Covid-19. De agenda, stukken en Teams link zijn te vinden in de nieuwsbrief die 3 maart is uitgegaan.

Als u nog vragen heeft kunt u contact met het bestuur opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mvg
Het Bestuur

Adres

Koninklijke Nederlandse vereniging EHBO afd. Deventer
Enkstraat 60, 7413 TR Deventer
Postbus 146 / 7400 AC
Meer contact gegevens..