Doorspelen, rusten of naar de dokter?

voetbal 1fa493f77eDigitale ‘Blessure Adviseur’ helpt amateurvoetballer kiezen

 

Amateurvoetballers met een blessure willen meestal zo snel mogelijk doorspelen. De ‘Blessure Adviseur’ geeft de voetballer inzicht in zijn blessure en laat zien wat de sporter zelf kan doen. De ‘Blessure Adviseur’ is een samenwerking tussen Sportgeneeskunde Nederland, het Sportmedisch Centrum KNVB, VeiligheidNL en Zilveren Kruis Achmea.

Op een virtueel lichaam geeft de voetballer aan waar de klachten ervaren worden. Aan de hand van vijf simpele vragen krijgt de voetballer inzicht in:

Welke blessure heb ik mogelijk? Wat houdt de blessure in? Wat betekent het voor mij persoonlijk? Wat kan ik zelf doen?

Bondsarts Edwin Goedhart van de KNVB: “De Blessure Adviseur is een laagdrempelig hulpmiddel voor amateurvoetballers die kan helpen bij de afweging: heb ik wel of geen zorg nodig? Natuurlijk neemt het nooit de functie van een arts over, maar het geeft voetballers wel inzicht in hun lichaam en een mogelijke blessure. En als voetballers zorg nodig hebben, kunnen ze op de website direct de juiste weg vinden.”
Kelley Post van Sportgeneeskunde Nederland: “De Blessure Adviseur is geen een-op-een vervanging van de zorgverlener, maar maakt voetballers wel bewust van het feit dat bij blessures er niet altijd een zorgverlener geraadpleegd dient te worden. Veel amateurvoetballers die op zaterdag of zondag iets oplopen gaan naar de eerste hulp, huisartsenpost of fysiotherapeut. Voor een aantal is het duidelijk dat dat noodzakelijk is. Een deel twijfelt of dat nodig is. Bij sommige - meer eenvoudige - gevallen zijn er ook andere mogelijkheden. Het is dan mooi dat de sporter zelfbewuster kan oordelen en dus ook zelfstandig herstelbevorderende en versterkende oefeningen doet."
Voetbal is de grootste sport van Nederland met jaarlijks ruim 750.000 wedstrijden die door ruim 1,2 miljoen leden gespeeld worden. De Blessure Adviseur is ontwikkeld om voetballers inzicht te geven in hun (mogelijke) blessure en als gevolg daarvan bij te dragen aan het verlagen van de kosten die sportblessures met zich mee kunnen brengen.

De Blessure Adviseur is te raadplegen via www.sportzorg.nl/blessure-adviseur-voetbal/ en http://senioren.voetbal.nl/gezond_en_fit/blessureadviseurvoetbal 

Een video over de Blessure Adviseur vindt u hier: www.youtube.com/watch?v=u5yyPvzILyM


 

 

 

Handige tips

Prikbord

De Basisopleiding tot EHBO-er wordt bij onze vereniging door gediplomeerde docenten van Het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad gegeven.

Afhankelijk van het aantal aanmedlingen voor een basisopleiding EHBO wordt er dit jaar een basisopleiding verzorgd.

Lees meer...

Adres

Koninklijke Nederlandse vereniging EHBO afd. Deventer
Enkstraat 60, 7413 TR Deventer
Postbus 146 / 7400 AC
Meer contact gegevens..